УКРАЇНЦІ ЗАПУСТИЛИ ОНЛАЙН-СЕРВІС ІНТЕРАКТИВНОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Освітній проект EdEra запустив сервіс інтерактивної навчальної літератури EdEra Books з першими розділами семи авторських підручників. Вони доступні безкоштовно в онлайн-режимі. Кожен з них складається з ілюстрованого матеріалу з прикладами завдань, інтегрованими навчальними відео та візуалізаціями, а також вбудованого тестера для перевірки отриманих знань.

EdEra Books – соціальний сервіс інтерактивної навчальної літератури, розроблений командою освітнього проекту EdEra. Користувачам уже доступні перші розділи семи підручників з таких фундаментальних дисциплін, як математика, фізика, українська мова, біологія, географія, історія України, англійська мова. Підручники розробляли випускники КНУ ім. Тараса Шевченка та КПІ за підтримки експертів і рецензентів з найкращих вишів України.

Робота над першими підручниками тривала майже рік і супроводжувалася тестуваннями в фокус-групах. Спочатку матеріал тестували у формі конспектів до відповідних курсів на EdEra. Завдяки цьому автори книжок змогли отримати корисний інсайт від кінцевого споживача продукту і викласти матеріал живою та доступною мовою. Вбудовані відео та візуалізації сприяють кращому розумінню прикладних аспектів, які складно передати в текстовій формі. Також у кінці кожного розділу на користувача очікують контрольні запитання, а відповіді на них оцінюються автоматично відразу на платформі. Якщо людина не впевнена у відповідях, вона за допомогою одного натискання на кнопку може подивитися пояснення до завдання.

Платформа, на якій розміщені підручники, адаптується під будь-який пристрій, а також дозволяє змінювати зовнішній вигляд книжки, шрифт, встановлювати режими денного і нічного читання. Усі книжки розміщено безпосередньо на онлайн-платформі (http://ed-era.com/books), що спрощує пошук якісних навчальних матеріалів українською мовою.

«Інтерактивна книжка з вбудованими відео, візуалізаціями та тестером працює одразу з усіма видами сприйняття матеріалу. Навіть більше, відео – це надпотужний освітній інструмент. Воно дає нам змогу перенести читача у будь-яку локацію, відобразити найскладніші моменти у цікавій формі. Водночас відкритість сервісу дозволяє оцінити матеріал великій кількості експертів і вносити у нього правки, щоб досягти найвищої якості освітнього матеріалу», – говорить керівник проекту Ілля Філіпов.

Закінчити перші сім підручників команда проекту обіцяє у жовтні. Для цього автори повинні відредагувати наступний матеріал, розробити додаткові відеоматеріали та запитання для тестування. Для цих завдань команда EdEra запустила краудфандингову кампанію на українській платформі Спільнокошт.

Зробіть свій внесок у розвиток якісної та доступної освіти, підтримайте EdEra Books!(https://biggggidea.com/project/1247/)

За додатковою інформацією звертайтеся:

Ілля ФіліповКерівник проекту EdEra+38 063 380-60-42info@ed-era.comhttps://ed-era.com/Facebook:https://www.facebook.com/NewEdEraVk:https://vk.com/ed_era

• EDERA – ІНТЕРАКТИВНА ОНЛАЙН-ОСВІТА. EDUCATIONAL ERA – ПРОЕКТ, ЯКИЙ СТВОРЮЄ ОНЛАЙН-КУРСИ ТА ОСВІТНІЙ КОНТЕНТ ШИРОКОГО СПЕКТРА З ВИКОРИСТАННЯМ IT. МЕТА – ЯКІСНА, ЦІКАВА І ДОСТУПНА УКРАЇНСЬКА ОСВІТА.

мАТЕРІАЛ ІЗ САЙТУ: http://schoolchampion.in.ua/pro_school_champion/novyny/id/1279/vn/

Кiлькiсть переглядiв: 176

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.