Щодо проекту "Відкритий світ" вчителям математики Національний центр аерокосмічної освіти молоді України (Київська філія)

Шановні вчителі математики, шановні колеги!

Нам відомо про слабку просторову уяву у деяких дітей. Це проблема, яка ускладнює життя учням на уроках стереометрії. Студенти нашого центру, використовуючи одну із технологій створення віртуальної реальності, працюють над її розв’язанням, а саме розробляють віртуальні засоби унаочнення, інтерактивні 3D моделі-ілюстрації до задач та теорем стереометрії (як колись були скляні). 3D моделі ми розміщуємо в Інтернеті (посилання приведено нижче).

Технологія, яку ми використовуємо, дозволяє зробити видимим те, що деяким учням через слабку просторову уяву, важко собі уявити (вибачте за тавтологію). Ми намагаємося заповнити розрив між умовою задачі і паралельною проекцією, яку потрібно будувати за умовою цієї задачі (без цієї побудови про розв’язання задачі говорити важко). Покрутивши 3D модель і знайшовши потрібний ракурс, побудувати проекцію значно легше. Багато вчителів вже використовують цей підхід при підготовці до уроку.

Впевнені, що напрацювання стануть в нагоді і учням (судячи з відгуків вчителів, які їх уже використовують) також в підготовці до ЗНО з математики. Знаючи рівень вашої зайнятості, просимо знайти можливість використовувати матеріали при підготовці до уроку та на уроках з метою надати їм оцінку, а нам поради щодо їх покращення.

Впевнені в тому, що спільними зусиллями ми створимо корисний контент для проекту «Відкритий світ».

Ми багато і наполегливо працювали і впевнені, що врешті-решт буде забезпечено доступ кожної дитини до найкращих навчальних матеріалів і освітніх методик, що дозволить отримати якісну освіту і в маленькому селі, і у великому місті.

Як працювати з матеріалами по стереометрії, розміщеними в Інтернеті, продемонстровано в ролику на YouTube http://youtu.be/B01sgVzRxiQ

Для роботи необхідно лише завантажити та встановити на вашому комп’ютері браузер Cortona3D (він безплатний). Посилання на нього знаходиться на головній сторінці сайту. Відео http://youtu.be/NE8PUSYj_5Q демонструє процес завантаження та встановлення.

Інтерактивні 3D моделі-ілюстрації до курсу стереометрії ми розміщуємо на сайті http://www.3dg.com.ua/

Для зв’язку: email: openworld.org.ua@ukr.net т. (050)4949033, (097)4859257

З надією на співпрацю, керівник групи розробників Паращенко Микола.

Кiлькiсть переглядiв: 109

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.